OKUWAGA. Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczone w Państwa urządzeniu.

Jak zrobić Caffe latte - przepis na kawę

Jak zrobić Caffe latte - przepis na kawę

Czas przygotowania:

8 minut

Potrzebne składniki i akcesoria:

Caffe latte to bardzo łagodna kawa z dużą ilością spienionego mleka. Na punkcie tej włoskiej trójkolorowej kawy oszalał cały świat! Pysznie komponuje się ze smakowymi syropami i kolorową posypką. Poznaj przepis na kultowy napój wielbicieli kaw mlecznych.


podwójne espresso
150 ml mleka (najlepiej 3,2%)
cukier (opcjonalnie)
syrop smakowy (opcjonalnie)
garnek
spieniacz do mleka lub mikser
wysoka szklanka

Jeśli używasz syropu smakowego, wlej go w pierwszej kolejności na spód szklanki. Podgrzej mleko do temperatury 60-70 stopni. Spień lekko za pomocą spieniacza (lub miksera) i przełóż do szklanki (aby nie zmieszało się z syropem). Zaparz podwójne espresso i wlej po ściance szklanki. Kawę możesz posypać kakao, cynamonem lub wiórkami czekolady. Podawaj ze słomką do picia i długą łyżeczką do wymieszania wszystkich składników. Jeśli chcesz otrzymać warstwowe caffè latte macchiato, przeczytaj poradę Warstwy w kawie. Gotowe!

Załóż konto w kilka sekund

lub standardowo przez email

Administratorem Pani/ Pana danych osobowych jest Jacobs Douwe Egberts PL Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie (02-677), przy ul. Taśmowej 7. Dane osobowe będą przetwarzane w prowadzenia fachowego portalu o kawie. Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, aniżeli upoważnione do tego na podstawie przepisów prawa. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji ww. celu.

Sprawdź maila

Na Twój adres email wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym. Aby dokończyć rejestrację odbierz pocztę i kliknij w link.

Korzyści z posiadania konta:

  • Wysyłanie przepisów znajomym przez pocztę kawową
  • Kolekcjonowanie ulubionych przepisów
  • Możliwość komentowania przepisów

Zaloguj się w kilka sekund

lub standardowo przez email

Korzyści z posiadania konta:

  • Wysyłanie przepisów znajomym przez pocztę kawową
  • Kolekcjonowanie ulubionych przepisów
  • Możliwość komentowania przepisów
Wróć

Przypomnij mi moje hasło

Wpisz adres email w pole poniżej.
Na podany mail otrzymasz link
do zmiany hasła.

Na podany mail został wysłany link do zmiany hasła

Korzyści z posiadania konta:

  • Wysyłanie przepisów znajomym przez pocztę kawową
  • Kolekcjonowanie ulubionych przepisów
  • Możliwość komentowania przepisów

Ustaw nowe hasło

Poprawnie zalogowałeś się do serwisu

Twoje konto jest już aktywne